Om mig

 

 

Hästar har i stort sett alltid varit en del utav mitt liv, en väldigt stor del dessutom. Jag har aldrig haft turen att haft hästkunniga föräldrar, men jag har haft turen att ha en fantastisk mamma som har satsat. 

Jag började rida tidigt i livet, dock tog det några år innan jag började på ridskola för att sedan tävla. Min tävlingskarriär 2000, fick då tillfället att starta klubbtävling på en B-ponny. 2003 fick jag utmärkelsen årets bästa ridskoleekipage i hoppning. Året innan, 2002, fick jag min första ponny. En något för stor D-ponny, som var nykastrerad - nämligen Twin Star RNF 20-S(E). Han var tidigare godkänd hingst. Jag hade precis fått min första hingsterfarenhet, då jag red en 3-årig Frieser hingst, vid namn Wesel. Den första tiden med Twin Star (även kallad "Nisse") gick sådär. Jag satsade under den tiden enbart på hoppning, men blev aldrig placerad. Antingen red vi för långsamt eller så vägrade vi ut oss. Dock blev vi placerade på vår första dressyrtävling. Blev placering både med Nisse och med B-ponnyn Zoya. Kommer aldrig att glömma när mamma kom in med den andra ponnyn och frågade om jag fick rida ärevarv med den andra ponnyn också. Pinsamt tyckte man att det var. Men föräldrar får vara pinsamma ibland. 

Resultaten kom allt mer efterhand som jag och Nisse fann varandra. Red med i allsvenskan (dressyr såklart) tillsammans med mina fantastiska lagkamrater. Vi kom så långt som till Div. Elit. 2005 köpte vi Bobby, han skulle bli den nya påläggskavlen. Oinriden hingst. Bobby och jag fick verkligen smaka på guldmedaljen. Vilket jag är glad för. Han lärde mig mycket och känslan att få skapa en häst var enorm. Jag hade inte suttit här idag om det inte hade varit för Bobby. 

2006 fick jag kontakt med en danska, hon gav mig chansen att rida storhäst för första gången. Detta var ett äldre sto som kunde allt en häst behöver kunna. Pallas Athena, även kallas "Pallas". Pallas var vacker som en dag! En häst man bara drömmer om att få ha. Pallas ägare satsade verkligen, hon körde över oss till Danmark för att träna 1 ggr/veckan. Pallas var en väldigt resvan tjej, som gjorde vad hon skulle trots mina missar. Pallas var den första hästen som jag startade MSV B. 

Pisces kom in i mitt liv 2006, hon hade då hoppat t om 1.10 m i Holland. Pisces var/är en ganska svårhäst, som Mia Runesson hjälpte mig med. Vi försökte kvala henne till 7-års championatet, men byterna satt inte tillräckligt bra. Nu när både jag och Pisces har blivit äldre och passar bra ihop. Pisces och jag kom till MSV/St. George. 2008 kvalade jag till SM med två hästar, Pisces och Bobby. Men kom aldrig till start p.g.a. att jag blev skadad vid ridning av en unghingst. Fick inte rida på 6 månader. 

 

Har efterhand tränat för bl.a. Hella Kuntz, Mia Runesson, Britt-Marie Henningson-Ivarson. Jobbat på flera kända stall runt om i Skåne som både stallskötare och beridare. Visat ponnyer på Bruksprov och unghästar på olika evenemang (så som 3 års o.s.v.). 

Därefter har det bara gått undan. Många hästar har kommit och gått. Men just nu fokuserar jag på att utveckla min ridning samt håller mest på med yngre hästar. Som mest så har jag haft 7 hästar i tävlingskondition samtidigt som jag studerade heltid. Detta tog på krafterna och behövde en paus från hästarna. Pausen varade i ca 2 år (tog upp ridningen igen 2011) och kom igång igen genom att rida in en 2,5 åring. 

 

 

Jag (10 år) och Zoya tränsar inför tävling